Pigen fra Tønder – en overgrebsramts refleksioner

Home / Blog / Pigen fra Tønder – en overgrebsramts refleksioner

Dette blogindlæg er forfattet af vores administrative medarbejder Sara Jensen, som selv har været udsat for seksuelle overgreb i sin barndom. Hun deler her sine refleksioner efter at have set udsendelsen: “Pigen fra Tøndersagen – min historie” som er 1. del af 2 som sendes på TV2 – Station 2 i aften og på næste torsdag. Sara fortæller:

 

“I aften står Zandra frem med hendes historie omkring hvordan hendes opleves af historie er. Samtidig ønsker hun, som jeg, at bryde tabuet omkring dette emme.

 

Jeg ville startet dette indlæg med at sige, at jeg virkelig har stor respekt for, at hun står frem. Jeg er virkelig glad for, at hun sætte fokus på det her. For jeg håber, at det ville hjælpe i forhold til, at dette emme ikke skal være noget man holder sin mund med. Samtidig viser hun, at man godt kan komme videre selvom alting nogen gange er svært. Jeg håber virkelig hun lykkes med hendes liv.

 

Ligheden imellem Zandras og min sag er, at det hele skulle se så lyserød ud, når man kigger ude fra. Ikke der med sagt, at jeg mener, at der i alle familie hvor det skal se pænt ud udefra er overgreb i familien. Jeg er så glad for at systemet er lavet om, men jeg ville stadig ønske, at man ikke var så bange for, at arbejde med disse sager. Grunden til jeg skriver det, er fordi vores projektleder Charlotte Kold gennem sit arbejde som pædagog har oplevet, at man har valgt, ikke at undersøge bekymringer om børn der måske blev udsat for overgreb i hjemmet. Der var en berøringsangst blandt de ansatte, som ikke var konstruktive for det videre arbejde. Dem med ansvaret lukkede nemlig øjnene.

 

Som Zandra fortæller, så kunne man læse i aktindsigten, at der er nogle af mændene der misbrugte hende, som troede hun gjorde det frivillig. Jeg kan imidlertid ikke sætte mig ind i hvordan man kan tror, at en pige på 10 år kan have sex med voksne mænd frivilligt.

Jeg ved godt, at der er artikler fra ‘Den Blå Avis’ står at hun er 18 år, men de har jo alle sammen kunne se, at hun var yngre. Jeg har så svært ved at forstå, at de mænd ikke har kunne se, at det er forkert det de gjorde. Jeg ville jo synes, at når de kan se, at det er en lille pige de kommer til; at her burde de jo havde sagt fra med det sammen.

Jeg håber at der er flere, der ville bakke op omkring, at der skal være mere hjælp til folk der har været udsat for overgreb, da dette er en meget hårdt ting og gå igennem og noget vi skal leve med resten af vores liv. Selvfølgelig er det noget vi lærer og leve med, men der ville nok altid i større eller mindre grad komme tilbagefald.

Jeg håber virkelig at Zandra lykkes med hendes liv, og at hun måske læser dette indlæg, hvis du gør Zandra er du virkelig velkommen til at tage kontakt til mig eller projekt leder Charlotte kold da jeg rigtig gerne vi arbejde samme med dig om at bryde tabuet.

Jeg håber at mange af jer ville se først dele af Zandra fortælling i aften på TV2 kl 20.50.

Sidste dele af udsendelse bliver sendt næste torsdag på TV2 samme tid.”

 

Billedet i dette blogindlæg er fra TV2

Comments(0)

Leave a Comment