Et tabu brydes i fællesskab

Home / Blog / Et tabu brydes i fællesskab

Glædeligt nyt!

Her til aften har en ung kvinde fra Skive kontaktet Tabt Barndom, fordi hun gerne vil gøre en aktiv indsats i forhold til at bryde tabet omkring seksuelle overgreb.

Kvinden er selv tidligere overgrebsramt. Flere af hendes kvindelige familiemedlemmer har været udsat for overgreb af samme krænker. Nogle af disse familiemedlemmer lider stadig, beskriver hun i sin henvendelse. Derfor vælger hun at være anonym, for at skåne dem.

Vi fik følgende henvendelse:

“Hej ? Jeg håber det er ok at jeg skriver til jer her på Facebook. Jeg har fået en ide, som er kommet af at jeg selv samt flere i piger/ kvinder i min familie er blevet seksuelt misbrugt af den samme mand. -fælles kan jeg høre at der er et kæmpe tabu omkring emnet flere har slet ikke fortalt det til deres mænd som de har levet med i flere år osv. Derfor tænkte jeg at jeg ville sætte lidt fokus på det her på Facebook a la det man gør med kræft osv. hvor folk sætter et hjerte inklusiv tekst på deres status og i dette udkast ønsker jeg at referere til jer evt med. #tabtbarndom”

Det er jo skønt og hjertevarmende, at vi når ud til personer, som har egen erfaring med seksuelle overgreb – og at de i mødet med os, kan se sig selv arbejde aktivt for at bryde tabet omkring emnet. Det er netop vores mission for Tabt Barndom:

>>At styrke overgrebsramte<<

Der er brug for en uafhængig enhed som os, der tør udvikle nye tiltag sammen med målgruppen. Vi anser overgrebsramte som eksperter indenfor denne problematik og de har en afgørende stemme i udviklingen af Tabt Barndom. Andre læsere, som skulle have lyst til at byde ind er hjertelig velkommen til også at skrive til os, på vores

Facebook side  eller skrive en mail til Charlotte Kold som er projektleder på Tabt Barndom: cl@tabtbarndom.dk

 

Tilsidst er der kun at frigive den inspirerende tekst, som du kan dele på de sociale medier så du også aktivt gør en forskel for overgrebsramte – bryder tabuet!

“Kære mand, kære kvinde, kære USKYLDIGE ofre Sæt denne tekst på din status, hvis du selv er eller kender en, der er blevet krænket eller seksuelt misbrugt som barn eller, hvis du ønsker at støtte op om at være med til at nedbryde det TABU som ofrene bærer på. Det er tid til at stå frem – Du er ikke alene og frem for alt det var ikke din skyld! #TabtBarndom”

 

Foto: Janie C. Salskov

Comments(0)

Leave a Comment