Modige unge med power

Home / Blog / Modige unge med power

Torsdag formiddag havde jeg den store fornøjelse, at besøge tre elever, som går i 9. klasse på Store Andst Efterskole.

De havde kontaktet Tabt Barndom, for at høre nogle af vores erfaringer og hvilken motivation der lå bag vores arbejde. Vores projektleder Charlotte Kold stillede op til interview og fik en rigtig go snak med de unge. Vi var nemlig også mødt op for at lære noget nyt!

 

Eleverne skal i uge 9 have emneuge- et landsdækkende tiltag. Disse tre modige elever havde valgt emnet magt og afmagt, med underemnet seksuelle overgreb mod børn. Elevernes baggrund for at sætte fokus på emnet var, at nogle af deres venner og bekendte havde været udsat for seksuelle overgreb. Interviewet med Tabt Barndom skulle kvalificere dem til, at interviewe deres kammerater om deres livshistorier.

“Det må jeg bare tage hatten af for, at I vil gøre den indsats for jeres venner. Det er både sejt og modigt!” udbrød Charlotte under sit møde med eleverne, og fortsætter begejstret: “Det er så vigtigt det arbejde I gør – det har jeg stor respekt for”

 

Første del bestod af et interview med spændende spørgsmål. Her blive Charlotte filmet under vejs, som en del af elevernes produkt. Der blev fortalt kort om hvordan ideen til Tabt Barndom opstod og det videre arbejde frem til i dag. Særligt blev der sat fokus på den personlige og faglige motivation for at gå ind i emnet.

Anden del bestod af et kort oplæg fra Charlotte, hvor hun fortalte om definitionerne af seksuelle overgreb mv.

Sidste del af besøget blev vi lidt klogere på hvordan det er at være ung i dag. Hvilke udfordringer står pigerne overfor og hvordan er ungdomskulturen i forhold til køn & seksualitet.

 

En skøn dag – vi kommer gerne igen, og held og lykke med opgaven.

Comments(0)

Leave a Comment